Tim Marcus Valentin Hustad

– Leg. Naprapat
– Smärtcoach
– Livsnjutare

Hej, vad trevligt att du har tagit dig hit! 

Smärtcoach har jag inte blivit över natten. Det har varit en lång och väldigt intressant resa hit. Som legitimerad naprapat har man all grundläggande kunskap man behöver om kroppen, men att jobba med långvariga och återkommande besvär, ibland med människor som lever med dagliga begränsningar i livet, det är en ganska annorlunda utmaning.

Min egen smärta: I 2012 fick jag själv långvarig smärta under mina fötter. I tre år var det så illa att jag knappt kunde vila mina fötter i golvet, ha ett samtal stående, eller gå ut i skogen med vinterkängor. När jag blev pappa i 2015 började min rädsla komma för att inte kunna leka med barnen, eller ta dem med i naturen som min far gjort med mig. Jag blev nedstämd, tappade hoppet. Jag försökte med hemövningar men upplevde bara motgång.

Det var som att vara instängd i ett mörkt rum utan att veta vart dörren finns. Man försöker springa, men krockar. Man försöker smyga, men kommer aldrig någonstans. Man är fastlåst, och många kunder jag haft upplever liknande känslor.

Denna situationen, tillsammans med min naturliga nyfikenhet och engagemang, startade en resa mot att förstå långvariga och återkommande smärtproblem. Det blev min mission i livet och i dag har jag bred kunskap runt ämnet, föreläser om detta vid naprapathögskolan och utbildar andra terapeuter inom samma ämne genom mina kurser.

I dag: mår mina fötter bra igen, jag leker med barnen och kan jobba stående i flera timmar varje dag. Jag hittade MIN väg ut ur det mörka rummet. För det är just det som är den största hemligheten bakom att bli av med, eller leva bättre med långvarig smärta: du behöver hjälp som är skräddarsytt just DIG! Du behöver en terapeut som förstår dig så bra att hen kan forma precis den vägen DU behöver ta.

Jag är en sådan terapeut.